בחוות דאבל קי קיים מערך נרחב של רכיבה טיפולית, הכולל את התנאים הגבוהים ביותר הנדרשים לעשייה חשובה זו. צוות המדריכים שלנו מיומן ומנוסה, ומקבל הדרכה שוטפת מפסיכולוגית חינוכית מומחית.
הסוסים שלנו מאומנים היטב לעבודה הטיפולית ומקבלים את היחס הטוב ביותר, כך שגם הם – עובדים מתוך אהבה.
החיבור המופלא של בעלי החיים ובני האדם, יחד עם המרחב הטיפולי שהוא חוות הסוסים – הטבע, יוצר מפגש טיפולי יוצא דופן.
התוצאה היא חיבור בין סוס, אדם ומרחב טיפול טבעי, היוצרים יחדיו פלטפורמה טיפולית עשירה המכילה אין סוף אפשרויות.
לכן, אין זה מפתיע שהרכיבה הטיפולית הפכה לכלי טיפול לגיטימי ונפוץ עבור קשת רחבה של מטופלים. היא מסייעת במגוון קשיים פיזיים, רגשיים וחברתיים.
לטיפול בעזרת בעל חיים בכלל ובעזרת סוסים בפרט, תרומה עצומה ומיוחדת בשיפור והעצמת איכות חייו הנפשית והפיזית של המטופל.
רכיבה טיפולית בחוות דאבל קיי:
אנו מציעים מפגשים טיפוליים פרטניים או קבוצתים, שבועיים (מוכרים ע"י רוב קופות החולים).
לכל רוכב נבנית תוכנית טיפולית ייחודית, המותאמת לצרכיו ולמטרות הטיפוליות שלו, תוך התייחסות כוללת של כל האספקטים הרלוונטיים. ההורים מוזמנים להיתרם מהדרכות הורים, תוך כדי התהלך שעובר ילדם.
דרך צורת טיפול ייחודית זו, שהיא בעלת היבטים כה רבים, אנו מסייעים לרוכבים "לעלות על הסוס ולתפוס את מושכות החיים בידם".
יתרונות הרכיבה הטיפולית:
הסוס "למטופל" קשר בלתי תלוי, הוא אינו שיפוטי ומקבל כל אדם באשר הוא.
החווה הינה סביבה רגועה ופחות "מאיימת", המאפשרת לרוכב להשתחרר להסיר את גבולותולחצי החברה.
הרוכב על הסוס חווה, לעיתים בפעם הראשונה, זווית התבוננות שונה על העולם: מבט מגבוהמתוך עמדה של עצמאות, כוח ושליטה. באמצעות חוויה כזו הוא רוכש ביטחון ומעצב דימויעצמי חיובי.
הרכיבה היא גם הזדמנות להיחשף לגירויים שונים, להתנסויות, לאתגרים ולמצבים חדשים.התמודדויות כאלו מפתחות מיומנויות חדשות ודרך חוויות של הצלחה וסיפוק מהיכולתהאישית, נבנים גם דפוסי הערכה עצמית, תחושת מסוגלות ומוטיבציה גבוהים יותר.
הרכיבה בטבע הפתוח, בנוף הירוק והטיפול בסוסים, הינם מרגיעים ומהנים ולפיכך ממריציםאת הרוכב לעבוד, ללמוד, לשתף פעולה, ליזום ולגלות אחריות ועצמאות.
הרכיבה מסייעת לרוכב להיות מרוכז וקשוב ומפתחת משמעת עצמית גבוהה ועוזרתבהתמודדות עם אימפולסיביות.
בזמן הרכיבה נמצאים הסוס והמטופל באינטראקצייה בלתי פוסקת, דבר המאפשר שיפורהבנה חברתית ומיומנויות בין אישיות. בהמשך תתכן עבודה על השתלבות חברתית עם בני-הגיל.
במפגשי הרכיבה אנו עוזרים לרוכב לתכנן מהלכים תוך הבנת תוצאותיהם, לפתח ציפיותמתאימות ומטרות מעשיות וברות מימוש.
במסגרת הרכיבה מפתח הילד יכולת שליטה עצמית גבוהה יותר ומתמודד פעמים רבות עםגבולות וחוקים.
ההתמודדויות והאתגרים המוצעים בזמן הרכיבה מסייעים ברכישת מיומנויות קוגניטיביותשונות כמו תפיסה חזותית, הבנה מרחבית, יכולת אינטגרציה והבנת רצף וסיבתיות. בנוסףניתן לנצל את הרכיבה לשם עבודה על מטרות לימודיות ספציפיות.
לתנועתו ומגעו של הסוס תרומה משמעותית ביותר ליכולות סנסומוטורית. הם מספקים גרייהטקטילית, ווסטיבולרית ופרופיוצפטית המסייעת להתפתחות תקינה של תפקודים מוחיים שוניםולשיפור הוויסות התחושתי.
הרכיבה מביאה לשיפור של יכולות שונות של ארגון ותכנון תנועה כמו ויסות תנועה, ביצוע רצףפעולות מורכב, שמירת קו אמצע וחצייתו, יכולת הפרדת תנועה, קשר עין יד, יכולת תזמוןומהירות תגובה.
הרכיבה על הסוס מביאה לשיפור ההתפתחות המוטורית, שיווי המשקל, יציבה נכונה,קואורדינאציה רב תחומית ויכולת התמצאות במרחב.
הרכיבה מסייעת לחיזוק שרירי הגוף והגדלת טווחי תנועה. תוך התאמה נכונה ניתן להביאלהרפיית שרירים ספסטיים, או להעלאת טונוס בשרירים הפוטונים.
בשל אופייה הפיזי והחשיבות הרבה הניתנת לגוף בזמן הרכיבה נעשית עבודה בנושאי מודעותגופנית, דימוי גוף, סכמת גוף ותפיסת העצמי.